Eylül 2019 İhracat Rakamları Basın Toplantısı

• 07.10.2019
  • fatma
        Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Orhan Sarı ve Başkan Yardıcımız Mustafa Karagöz, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde gerçekleştirilen ‘Eylül 2019 İhracat Rakamları Basın Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Eylül ayında ihracatın 15 milyar 220 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirterek, "Bu sene ilk 9 aydaki ihracatımız da yüzde 2.56'lık artışla 132 milyar 505 milyon dolara ulaşmıştır" dedi. Pekcan, Mersin'in 1 milyar doları aşan ihracat yapan iller arasında yer aldığını belirterek, 2018 yılında 1.7 milyar dolar ihracat yaptığını, 2019'da daha fazlasını beklediklerini söyledi.

TİM Başkanı İsmail Gülle ise, “Eylül ayında ihracatçımız 15 milyar 220 milyon dolar oldu. Geçtiğimiz yıl eylül ayı ihracat rekorunu da tekrar kırarak Cumhuriyet tarihi rekorunu gerçekleştirmiş olduk” dedi.

Toplantı sonrasında AKİB Bünyesinde Eximbank’ın açılışını da gerçekleştiren Pekcan, “Bildiğiniz gibi Eximbank KOBİ’lere ve orta ileri teknoloji ve yüksek teknoloji ürün ihracatı yapan firmalarımıza TL kredi vermektedir ve Eximbank’ın TL faizleri bugün itibariyle 9.61 oldu. Yüzde 10’un da altına çekmiş bulunuyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Eylül 2019 İhracat Rakamları Basın Toplantısı