Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

• 07.10.2019
  • fatma

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, çalışma ziyareti kapsamında Özbekistan’da bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ve beraberindeki heyeti kabul etti.Türk iş adamlarının Özbekistan’daki öncelikli projelerin hayata geçirilmesinde aktif olarak yer almaya hazır olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, bu konuları Özbekistanlı ortaklarıyla yarın Taşkent'te düzenlenecek Türk Yatırım ve İş Forumu’nda görüşmeyi planladıklarını belirtti.Kabulde, oda başkanımız Orhan Sarı odamız ve İlçemiz hakkında ihracaat konusunda sunum gerçekleştirdi.Taraflar arasında daha önce sağlanan mutabakat ve anlaşmaların hayata geçirilmesi, ticaret, inovasyon, enerji, altyapı geliştirme, ulaştırma, turizm, tekstil, gıda endüstrisi ve diğer alanlarda ortak projelerin gerçekleştirilmesinin önemi üzerinde duruldu.