DnnForge - NewsArticles

Ulusal Turunçgil konseyi toplantısı Limon’nun Başkenti Erdemli’de yapıldı. Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı odasında toplandı. Narenciye ve Turunçgil sektörünün sorunlarını yerinde inceleme ve sorunların çözüm yolları konusunda yapılacak olan   Turunçgillerin muhafazasında bifenilli (difenil) kağıt kullanımının turunçgil sektörüne etkileri paneli öncesinde yapılan toplantı ve akabinde  Turunçgillerin muhafazasında bifenilli (difenil) kağıt kullanımının turunçgil sektörüne etkileri panelinde sektörün temsilcileri ile daha yakın temas ve sorunlara çözüm konusunda hızlı ve ivedilikle yol bulunması kararlaştırıldı.
Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan SARI yaptığı açıklama: ”Narenciye ve turunçgil Sektörünün hangi noktada sıkıntısı varsa odamızın ev sahipliği ve öncülüğünde gerekli makamlarla toplantı ve girişimlerde bulunmaya devam edilecektir. Evlerin altlarında bulunan soğuk hava depolarla ilgili çalışmamızı  başlattık. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı – Ekonomi Bakanlığı – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nezdinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.En kısa zamanda sonuçlandıracağız. “ dedi.