DnnForge - NewsArticles

19 Eylül SALI Günü gerçekleştirilen Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası açılış töreni ve Ekonomiye Değer Katanlar ödül törenine katılımlarından dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu 'na şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binası açılışı ve ödül töreninde yaptığı konuşmada, yeni hizmet binasının bir vizyon işi olduğunu vurgulayarak, “Çünkü Odamız size en iyi en kaliteli hizmeti vermek istiyor. Bunun için de Erdemliye bu güzel eseri kazandırdılar.Bu vizyonlarından dolayı Odamızı ve Orhan Sarı Başkanımızı kutluyorum” dedi. Erdemli’nin tüm bu hizmetleri fazlasıyla hak ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Mersin'de turfanda sebze ve turunçgillerin en çok üretildiği yersiniz. Limon ve narenciye ticaretinde de önemli bir yere sahipsiniz. Tarımın yanı sıra turizmde de daha çok geliştirilecek imkânlar var. Kız Kalesi, Cennet-Cehennem, astım mağarası gibi” şeklinde konuştu.
Orhan Sarı ise konuşmasında Erdemlimiz ekonomisi geçimini %85 oranında tarım ürünleri tarafından sağlamaktadır, Narenciye ve Sebze lokomotif ürünlerdir.ERDEMLİ Narenciyede TÜRKİYE’nin %40 ını Sebze de ise %25’ini üretmektedir.Bunun yanında Erdemli’miz de 12 Ay boyunca sebze ve narenciye üretimi yapılmaktadır. Son 2 yıldır SEBZE’nin Pazar sıkıntıları ve narenciye fiyatlarındaki düşüş yadsınamaz derece kötü seyretmektedir.

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası olarak başta Odalar Ve Borsalar Birliğimiz olmak üzere gerekli bakanlıklarımızla yazışmalar ve sorunlara çözüm bulma konusunda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sizlerden de narenciye ve sebze konusunda bizlerin sözcüsü ulusal ve uluslar arası arenada Pazar ve sorunların çözümünde yardımlarınızın devamını beklemekteyiz.

Erdemli’miz tarım ın yanında TURİZM bölgesi olması ile de ön plana çıkmaktadır. ETSO olarak geçmiş projelerimize ek olarak Erdemli Kaykamlığımız Erdemli Belediyemiz Mersin Üniversitemiz ile birlikte 2 milyon 100 bin tl tutarında projemiz Çukurova Kalkınma Ajansından geçmiş bulunmaktadır. Antik Çağdan DÜNYA üzerinde tek olarak bulunan 3 katlı kral mezarı , içerisinde sarnıç ve liman bulunan AKKALE ÖREN Yerinin turizme kazandırılması konusunda uygulama çalışmalarımız başlayacaktır.

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası olarak göreve geldiğimiz günden itibaren ısrarla takipçisi olduğumuz her ekonomik şurada ısrarla üzerinde durduğumuz Erdemli’mizin 30 yıllık rüyası olan Erdemli – Karaman şehirler arası yolu ve Çeşmeli – Taşucu otobanı Başta Kalkınma Bakanımız Sn.Lütfi Elvan ‘nın katkılarıyla ihalesi yapılmıştır. Çok yakında inşaatına başlanacaktır. Kendilerine bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyorum 2005 yılında göreve geldiğimizde odamız zamanın şartlarında hizmete cevap verirken günümüz teknoloji ve altyapısı da göz önüne alındığında ve üyelerimizinde günden güne artması ile yeni hizmet binası arayışına girdik. Lakin odamızın yerinin önemi konusuna geldiğimizde hem vergi dairesine hem de şehir merkezine yakınlığı ile önemli bir konumda olan odamızın mevcut binasında tadilata giderek artan talebe cevap veren bir oda görünümüne kavuşturduk.Bu bağlamda geçen yıl hem Erdemli’miz de faaliyet gösteren esnaflarımız hem de Erdemli’li hemşehrilerimiz için İŞKUR HİZMET noktası olmamasından dolayı Mersin’e gitmek durumunda kalıyorlardı.Dönemim Çalışma Bakanı Sn.Süleyman SOYLU’ya yaptığımız ziyarette ETSO olarak altyapı ve fiziki şartları tarafımızdan karşılanacağını kendilerinin İŞKUR hizmet noktasına onay vermesini rica ettik.Kendileri de aynı gün İŞKUR Genel Müdürüne açılması talimatını verdi ve oda hizmet binamızda İŞKUR HİZMET noktasını faaliyete geçirdik. Dönemin çalışma Bakanı şuan İçişleri bakanımız olan Sn.Süleyman SOYLU’ya da şahsım ETSO yönetimimiz ve Erdemli’miz adına teşekkürlerimi sunuyorum."

Orhan Sarı
Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası