DnnForge - NewsArticles

7 Temmuz 2017 Cuma günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde gerçekleştirilen “Akdeniz Bölgesi Oda ve Borsalar İstişare  Toplantısı”na Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ORHAN SARI ve Genel Sekreter Yrdm. MiTAT  CEYHAN katıldı. Başkan Sarı yaptığı açıklamada: “Odamız ve memleketimiz ERDEMLi için  hem Ekonomi Şurası , hem de Genel  Kurul’da da dile getirdiğimiz memleketimizin  başlıca sorunları ve çözümü hakkında görüşlerimizi bildirdik. Neydi bu sorunlar  üstünde dikkatle durduğumuz.

1-              Çeşmeli – Taşucu Otobanı : Özellikle yaz aylarında D-400 karayolunun Kızkalesi – Çeşmeli arasında hizmet vermediğini her  geçen yıl yaz mevsiminde bir kez daha şahit oluyoruz. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü – Trafik Koordinasyonu’nun yaptığı ara  geçişlerin kapatılmasının da çözüm olmadığını gördük. Bölge Milletvekillerimiz , Sayın Bakanımız konu ile yakından ilgileniyorlar  bizde konunun tüm platformlarda takipçisiyiz.

2-               Erdemli – Ayrancı Yolu :  Yaz aylarında Erdemli’li hemşehrilerimizin yayla mevsimi olduğundan ve aynı şekilde KARAMAN – MERSiN karayolları ağında bulunan , yük ve ağır tonajlı araçlarında Akdeniz Bölgesini  , İç Anadolu Bölgesine bağlayan en kısa yol olmasından dolayı Sayın Kalkınma Bakanımız Lütfi ELVAN’nın da belirttiği ve programa aldırdığı Erdemli-Ayrancı yolunun hızlandırılmasını ve ilk kazmanın vurulmasını dikkatle takipteyiz.

3-                TARIM-TURiZM :  Tarım konularında yaşadığımız sıkıntılar hepimizin malumu özellikle narenciye sektörü için geliştirdiğimiz ve üzerinde çalıştığımız bir projemiz var detaylarını yakında paylaşacağız. Turizm konusunda ise Kızkalesi Bölgesinde trafik-güvenlik ve enerji kesintileri ile ilgili çalışmalarımız oldu.İlgili makamlara bildirdik ve bununla birlikte başta üyelerimiz olmak üzere sektörün sorunlarını yakın olarak takip etmekteyiz.

Bu başlıklar altında tüm konularımızı “Akdeniz Bölgesi Oda ve Borsalar İstişare Toplantısı’nda  dile getirdik. Türkiye Odalar ve Borsalar yönetim kurulunda ve TOBB makamlarında çalışmalarla ilgili bilgi verdik girişimlerimiz başlattık. Akdeniz Bölgesi özellikle memleketimiz ERDEMLİ için ERDEMLİ’nin sesini bir kez daha duyurduk duyurmaya çalıştık. Dedi.